با گذشت تنها دو هفته از آغاز سال میلادی ۲۰۱۴ برخی از بدافزارهای نوظهور شناسایی شده‌اند. معمولا با آغاز تعطیلات پایان سال، موج جدیدی از بدافزارهای خطرناک در فضای مجازی به راه می‌افتد. بدافزارنویسان از فرصت تعطیلات عمومی نهایت بهره‌برداری را می‌کنند، علاوه بر این که در طول این تعطیلات، مراجعات عمومی به اینترنت بیشتر از روزهای عادی نیز هست.

گروهی از تولیدکنندگان بدافزار، برنامه گروگان‌گیری  جدیدی را آماده کردند که فایل‌ها را روی رایانه‌های آلوده شده رمزگذاری می‌کند و از قربانی می‌خواهد برای دسترسی به این فایل‌ها مبلغی را پرداخت نماید.این بدافـزار جدیـد PowerLocker   نـام‌گـذاری شده و ایـده آن از تـروجان موفق گروگـان‌گیـر CryptoLocker که از ماه سپتامبر حدود ۲۵۰۰۰۰ رایانه را آلوده کرد، الهام گرفته شده است. این بدافزار همانند بدافزار CryptoLocker از یک روش رمزگذاری قوی استفاده می‌کند که بدون پرداخت پول نمی‌توان به فایل‌ها دسترسی یافت. همچنین از آن جا که بدافزارنویسان آن اعلام کردند که قصد دارند این بدافزار گروگان‌گیر را به مجرمان سایبری بفروشند، این بدافزار بسیار پیچیده و به طور بالقوه بسیار خطرناک می‌باشد. ساختار کنترل و فرمان این کرم جدید است بنابراین شرکت Trend Micro معتقد است که Crilock.A کرمی است که صرفا از ساختار کلی Cryptolocker تقلید می‌کند و نسخه اصلی این بدافزار نیست. هدف قرار دادن فایل‌های به اشتراک‌گذاری شده توسط این بدافزار گروگان‌گیر، انتخاب عجیبی است زیرا با وجـود آن که شانـس دانلـود این بدافزار افزایش می‌یابد اما فهرست بالقوه قربانیان احتمالی این بدافزار بسیار کوچک‌تر از نسخه‌های قبلی این بدافزار است.

بدافزار Crilock.A این توانایی را دارد که درایوهای قابل حمل را هم آلوده نماید. روش‌های مورد استفاده این کرم بسیار قدیمی است. اگر چه سرعت انتشار این کرم پایین است اما طول عمر بالایی دارد. از سوی دیگر، در حالی که این کرم می‌تواند روی درایوها برای سال‌ها پنهان باقی بماند اما به محض فعال شدن می‌تواند توسط بسیاری از برنامه‌های امنیتی کشف و مسدود شود.

امروزه بیشتر بدافزارها از طریق سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های موجود در برنامه‌های محبوبی مانند جاوا، فلش و فناوری‌های دیگر توزیع می‌شوند و در نتیجه برای اجتناب از آلـوده شدن به هر نوع بدافزاری، به‌روز نگه داشتن تمامی برنامه‌های کاربردی اهمیت به سزایی دارد. همچنین تهیه نسخه پشتیبان از داده‌ها و فایل‌های موجود روی رایانه‌ها یک ضرورت است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *