گوگل دسکتاپ (Google Desktop)

گوگل دسکتاپ (Google Desktop) یک نرم افزار کاوشگر دسکتاپ است که توسط گوگل برای لینوکس ، ویندوز و مک او اس ده ساخته شده است. این برنامه ی جستجو در نامه های الکترونیکی، پرونده های رایانه، پرونده های موسیقی، عکس ها، صفحات وب دیده شده و دیگر گجت های گوگل را پشتیبانی می کند.
بر اساس اعلام وب نوشت رسمی گوگل دسکتاپ (Google Desktop)، این پروژه از تاریخ ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۱ کاملا کنار گذاشته شد و دیگر برای بارگزاری در دسترس نخواهد بود. ضمن اینکه به روز رسانی نسخه های کنونی آن ( به منظور رفع مشکلات یا ویژگی های تازه ) نیز متوقف گشت.
یکی از اصلی ترین فواید برنامه ی جستجوی دسکتاپ آن است که نتایج جستجو در چند ثانیه نمایان می شوند : جستجوگر همراه ویندوز هم می تواند کمک کند اما فقط در میان فایل ها و پوشه ها جستجو می کند نه در میان ایمیل، داده های مخاطبین. همچنین تا قبل از اینکه شما سرویس ایندکسینگ ( در ویندوز ۲۰۰۰ یا xp ) را فعال نکرده باشید، ابزار جستجوی ویندوز به شدت کُند عمل می کند. ویندوز ویستا به صورت پیش فرض سرویس جستجو را فعال می کند.

گوگل دسکتاپ

گوگل دسکتاپ

جستجوی دسکتاپ تبدیل به یک نگرانی عمده برای شرکت های بزرگ شده است به دو دلیل عمده : بازدهی نامنظم و امنیت. یک آمار عمومی حاکی از آن است که ۸۰% از داده های شرکت ها به صورت داده های غیرساخت یافته گیر افتاده اند._ اطلاعاتی که بر روی کامپیوتر شخصی کاربر نهایی ذخیره شده اند، فایل ها و پوشه هایی که روی شبکه ساخته شده اند، اسنادی که در مخازنی همانند اینترانت داخلی شرکت ذخیره شده اند و بسیاری مراکز دیگر. بعلاوه خیلی از شرکت های دیگر اطلاعات ساخت یافته یا غیرساخت یافته ای دارند که در فرمت های فایل قدیمی ذخیره شده اند که آماده ی دستیابی نیستند.
موتورهای جستجوی دسکتاپ یک دیتابیس ایندکس می سازند و از آن برای دستیابی به کارایی معقول نگهداری می کنند در زمانی که به دنبال چندین گیگابایت داده می گردند. ایندکسینگ معمولاً زمانی روی می دهد که کامپیوتر بیکار است و همچنین اکثر برنامه های جستجو می توانند هنگامی که کامپیوتر قابل حمل بر روی باتری کار می کند، خودشان را جهت ذخیره سازی انرژی بیشتر، معلق نگه دارند. ابزار جستجوی دسکتاپ هنگامی که فایل ها را ایندکس می کند به کار جمع آوری سه نوع از اطلاعات درباره فایل ها را معمولاً انجام می دهد :
۱٫ فایل ها و نام دایرکتوری ها.
۲٫ متا دیتا، همانند عناوین، مولفین، توضیحات.
۳٫ محتویات اسناد پشتیبانی شده.

پروژه ارائه شده توسط خانم پگاه زاهدی -دانشجوی مهندسی فناوری اطلاعات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *