مقدمه ای برتحلیلگر نحوی (Syntax Analyzer)

دراین ویدئو قصد داریم تا مقدمه ای برتحلیلگر نحوی (Syntax Analyzer) را به شما دانشجویان عزیز بیان نماییم.دریک گرامرمستقل از متن میبایستی برای رسیدن به رشته نهایی عمل اشتقاق (Derivation) گرفت. ممکن است چندین روش برای رسیدن به یک جمله پایانی ثابت وجود داشته باشد.به ازای هر جمله پایانی یک درخت تجزیه(Pars Tree) وجود دارد.وظیفه اصلی تحلیلگر نحوی (Syntax Analyzer) بررسی تعلق یا عدم تعلق یک جمله پایانی به یک زبان می باشد.

تحلیلگر نحوی دومین قسمت از یک کامپایلر متعارف می باشد. درواقع در یک کامپایلر متعارف شش فاز وجود دارد که مهمترین قسمت آن تتحلیلگر نحوی (Syntax Analyzer) می باشد. در حقیقت تحلیلگر نحوی (Syntax Analyzer) براساس گرامر زبان که معمولا نوع مستقل از متن می باشد بررسی صحت نحو یک رشته از زبان را انجام می دهد.

تحلیلگر نحوی (Syntax Analyzer) یا پارسر (Parser) فازم دوم عمل کامپایل می‌باشد.گرامر مورد استفاده در این مرحله گرامر مستقل از متن یا Context Free می‌باشد. در حین این مرحله از کامپایل می‌باشد که خطاهای نحوی تشخیص داده می‌شوند.

تحلیلگر نحوی (Syntax Analyzer) در ورودی خود یک جریانی از توکنهای شناخته شده را دارد و در خروجی خود یک درخت تجزیه را تولید خواهد نمود.
در این ویدئو به معرفی موارد بالا با شرح توضیحات بیشتر می پردازیم.

 

[۱] http://www.tutorialspoint.com/compiler_design/compiler_design_syntax_analysis.htm

دریافت جزوه

معرفی تحلیلگر نحوی

معرفی تحلیلگر نحوی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *