راهکار ایجاد قطب محتوا چیست؟
تقویت جریان وبلاگنویسی، راهکاری مناسب برای تقویت منافع ملی و ابزاری جهت ایجاد قطب تولید محتوا در استان زنجان به شمار میرود.
بیش از یک دهه است که فناوری انتشار وبلاگ، به صورت یک پتانسیل غیررسمی در عرصههای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در آمده است. امروزه رسانههای اجتماعی جـای خـود را بـه رسـانههـای شخـصی ومشارکتی همانند وبلاگها و شبکههای اجتماعی دادهاند.وبلاگ زائیده فناوری اینترنت است و به گونهای نظرات غیررسمی و خارج از عرف رسانهای در خصوص مسائل مختلف را ارائه میدهد. به بیان دیگر وبلاگها را میتوان نقطـه شـروع اجتمـاعی شـدن در فضای مجازی و جـدایی از فرهنـگ شفاهی دانست.
جامعه ایران یکی از جوامع پیشرو در وبلاگنویسی است و علیرغم محدودیت در ضریب نفوذ اینترنت، وبلاگنویسان ایران به طبقه خاصی از اجتماع تعلق ندارند و از نوجوانـان، زنـان، دانشجویان، خبرنگاران، رؤسای مؤسسات وشرکتها تا نخبگان در سطوح حکومتی و نخبگان غیرحاکم طیف گستردهای را شـکل مـیدهنـد.
وبلاگها، علیرغم رشد بیرویه کاربران شبکههای اجتماعی و موبایلی هنوز طرفداران خاص خود را دارند؛ چرا که عمده وبلاگنویسان بیشتر تولیدکنندگان محتوا تلقی میشوند، ولی کاربران شبکههای اجتماعی بیشتر مصرفکنندگان و یا بازنشر دهندهگان محتوا هستند. همچنین نظارت اخلاقی و رفتاری در وبلاگ بیشتر از شبکههای اجتماعی است.
از طرفی بر اساس بند ۳۳ سیاستهای کلی نظام در برنامه ششم توسعه که توسعه محتوا در فضای مجازی بر اساس نقشه مهندسی فرهنگی کشور تا حداقل پنج برابر وضعیت کنونی را الزامی دانسته است، میتوانیم با تشویق طیف وسیعی از جامعه نظیر بانوان خانهدار و دانشآموزان نسبت به هدایت آنها به سمت تولید محتوای سالم ایرانی و اسلامی علاوه بر تحقق بخشی از اهداف برنامه ششم نسبت به ارائه تصویر درست و واقعی از ایران در راستای منافع ملی تلقی خواهدشد.
کی از الزامات ایجاد زنجان به عنوان فناوری اطلاعات؛ایجاد قطب تولید محتوای دیجیتال است که با گسترش و تقویت جریان وبلاگنویسی نیز در استان زنجان از طرف ارگانهای دولتی نظیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و ادارهکل ورزش و جوانان نسبت به بالابردن یکی از شاخصهای فناوری اطلاعات در استان اقدامات لازم صورت گیرد.