۲- قوانین مربوط به حریم خصوصی را بررسی کنید
قبل از ثبت آدرس ایمیلتان برای دریافت هرگونه خدمات و یا اطلاعات، بخش مربوط به سیاست حریم خصوصی وبسایت مورد نظر را بررسی کنید. در این بخش به کاربران توضیح داده شده است که از اطلاعات خصوصیشان چگونه محافظت خواهد شد و آیا در اختیار شرکتهای دیگر قرار خواهد گرفت یا نه!
۳- به گزینههای پیشفرض دقت کنید
وقتی برای ثبت نام در یک سرویس اینترنتی اطلاعات خود را وارد میکنید به گزینههایی که به صورت پیشفرض انتخاب شدهاند دقت کنید. در برخی مواقع این وبسایتها از شما سوال میکنند که میتوانند به صورت مرتب خبرنامه خود را برای شما ارسال کنند. با عدم انتخاب این گزینههای پیشفرض از دریافت خبرنامهها و تبلیغات روزانه و هفتگی این وبسایتها راحت شوید.
۴- استفاده از فیلتر
بسیاری از شرکتهای سرویس ایمیل به شما این امکان را میدهند که ایمیلهای دریافتی خود را پالایش کنید. این کار میتواند بر اساس یک کلمه و یا یک عبارت مشخص صورت گیرد.
۵- پیام را به عنوان اسپم گزارش کنید
برخی سرویسها این خدمات را سادهتر و هوشمندتر ارائه میکنند. به عنوان نمونه در سرویس جیمیل کاربر میتواند با انتخاب پیام دریافتی و فشار دادن دکمه Report messages as spam، ایمیل را به بخش مربوط به هرزنامهها بفرستد و پس از آن اطمینان حاصل کند که ایمیلهای مشابه (از نظر عنوان و فرستنده و گاهی محتوا) در بخش اصلی ایمیل جمع نخواهند شد.
همچنین این سرویس در جیمیل این امکان را میدهد که آدرس ایمیل کاربر به صورت اتوماتیک از ایمیل لیست و یا ایمیل اعضای گروههای اینترنتی، حذف شود.
۶- به ایمیلهای حاوی لینک توجه کنید
یک روش ساده آلوده کردن سیستم ایمیل کاربران و یا سرقت اطلاعات کامپیوترها ارسال ایمیلهایی است که حاوی یک لینک آلوده است.
در این روش با استفاده از تیترهای جذاب کاربران تشویق به دیدن عکس، فیلم و … میشوند. بسیاری از کاربران کنجکاو نیز فریب این روش را میخورند و در نهایت به دام این اسپمها میافتند.
توجه کنید که آلوده شدن شما به این نوع هرزنامهها دوستان و کسانی را که با آنها ارتباط ایمیلی دارید، آلوده میکند. پس همه نکات را که به امنیت شما در فضای مجازی کمک میکند جدی بگیرید. همچنین تلاش کنید که اطلاعات خود مرتب را بروز کنید