سبک زندگی فضای مجازی

آیاتا بحال راجع به تغییر سبک و شیوه زندگی جدید و روزمره مان فکر کرده اید ؟

چاشهای سبک زندگی فضای مجازی را می دانید که چیست؟

تغییراتی که روزبروز ادبیات جدیدی را بر جامعه تحمیل می کند. افرادیکه دائما سرشان در گوشی هوشمند خود می باشد و …

در حقیقت آنچه که در فضای مجازی اتفاق افتاده است تغییر تکنیکی نیست، بلکه یک شیوه جدید زندگی شکل گرفته که زندگی دیجیتالی است. بنابراین آنچیزی که اکنون چندین سال است رخ داده و بازخوردهای آن تا کنون ادامه دارد یک فضایی است که درامتدادفرهنگ وجوامع انسانی است که بربستر فناوری اطلاعات شکل گرفته است .زندگی انسانهادر این فضا توسعه پیدا کرده و برحال و آینده زندگی مردم تاثیر گذار است و اثرات آن در دنیای واقعی احساس می‏شود که بر این اساس نظام های جدید و تنظیم مقررات قانونی بر آن لازم است.در این میان مفاهیمی چون اشتغال ، رفاه و سلامت در فضای مجازی تعاریف واحدی برایمان ندارند و برداشت های متعددی در این حوزه داریم چرا که هنوز فضای مجازی را به عنوان عرصه جدید زندگی برای خودمان تعریف نکرده ایم.

بنابراین ما در یک ایام گذار قرارداریم که نه کاملاً دیجیتالیزه شده ایم که روشهای سنتی را از یاد ببریم و نه کاملاً سنتی هستیم که نتوانیم با ابزارهای دیجیتال کار کنیم وظیفه ای بسیار حساس در ایجاد تعاریف واحد ؛ استانداردها ؛ الگوها و … داریم . چرا که تجربه نشان داده است در مواقعی که از یک فناوری عقب مانده ایم ناچار به تبعیت بلند مدت از استانداردهای دیکته شده کشورهای پیشرو در آن فناوری بوده ایم.

Isna-Life Style-94-06-23

 

 

4 دیدگاه در مهندسی نرم افزار-سبک زندگی فضای مجازی
  1. امیر حسین اکبری ۲ آذر ۱۳۹۴ در ۲۲:۲۷ پاسخ

    سلام . موضوع بسیار چالشی رو مطرح فرمودید . در عصری که رسانه ها با بکار گیری علوم الکترونیک , جامعه شناسی , روانشناسی , ریاضیات و…. به عمق هویت فردی واجتماعی مردم نفوذ کرده و با ایجاد یک انقلاب اطلاعاتی حس بینهایت خواهی ما رو تحریک کرده و فضای جدیدی برای تاثیر گذاری بر تفکرات بکدیگر و ورود به روابطی توام از فیزیکی و مجازی فراهم کردند , صحبت از پیچیدگی های این تاثیر نیاز به یک برنامه ریزی های متناسب داره .اما به طور خلاصه , در کنار این تحول بزرگ مبتی بر وب ۲ که قطعا موجب رشد اندیشه و گفتمان با ایجاد یک رقابت محتوایی در رسانه ها و خارج شدن قدرت از دست مراکز مشخص ارائه محتوا بصورت وب ۱ , میشه(البته در صورت توان پالایش اطلاعات در نزد مردم) , حطرات مهمی در کمین ماست که شامل درون گرایی در روابط خانوادگی , غلبه روابط مجازی بر تعاملات چهره به چهره یا بهتر بگم فیزیکی , سطحی نگری به موضوعات ,هست . خانواده عنصر با ارزشی هست که نیازه عمیق تر به مقوله روابط اعضا و کارکرد خانواده در تعریف هویت ملی و البته نیاز های فردی مون نگاه کنیم .توجه به سطح تخصیلات , سن ,آموزه های فرهنگی , وضعیت ازدواج , شیوه زندگی , جنسیت و …. همگی موثر بر این تحلیل ها هست .

    برخی مواقع وقتی مروری بر دستاورد های vitual reality و تکنولوژی های مشابه میکنم با خودم میگم از واقعا روزی برسه که در شرایطی قرار بگیرم که واقعا سلول های عصبی من توان تشخیص مجازی یا واقعی بودن محیط و اتفاقات رو نداشته باشند معادلات چطور بازتعریف میشن ؟! ورود هوش مصنوعی به دنیای ماشین ها و رقابت با انسان در آینده چه اتفاقاتی رو برای اخلاقیات و تعاریف اجتماعی ما رقم میزنه ؟ یعنی واقعا دنیای تخیلی داستان های گیبسن داره به واقعیت میپیونده ؟

  2. حسین محمدی
    با سلام
    با تمامی تغییرات که در زندگی افراد از لحاظ سبک زندگی اتفاق افتاده من بر این باورم زندگی ها همانند خانه ای هستند که نصف آن سنتی و نصف مدرنیزه و تحت تاثیر امکانات و ارتباطات جدید هستند زندگی امروز ما گذشته آینده گان خواهد بود و این سبک و تغییرات زمانی عادی پیش می رود که افراد خود را متعلق به چندین سال جلوتر ندانند و اگر ما درک کاملی از زمان و مکان داشته باشیم این سبک از زندگی خیلی عادی جلوه خواهد کرد و پازل زندگی روزانه در حال کامل شدن است و سبک زندگی مجازی مثل تغییرات دیگر از لحاظ پزشکی و هوا و فضا و… در حال تغییر است هر کس به قدر وسعش آیا الان می شود به کسی گفت برای پیمودن مسیر های چند صد کیلومتری همانند گذشتگان بدون هیچ وسیله ای به مقصد برسند؟ پس زندگی در فضای مجازی جز لاینفک زندگی امروز ماست.

  3. به نظر,من قبل از استفاده از هر تکنولوژی جدید باید,ان را تا حدی بشناسیم تا در کاربرد,ان در روزمره دچار افراط یا تفریط نشویم.سطح اگاهی استفاده از فناوری ها باید,بالا رود و این موضوع ریشه در فرهنگ سازی,استفاده مناسب دارد.

  4. به نظر من قبل از استفاده از هر تکنولوژی جدید باید ان را شناخت تا در کاربرد ان دچار افراط یا تفریط نشویم.سطح اگاهی استفاده از فناوری ها باید بالا رود و این موضوع ریشه در فرهنگ سازی استفاده مناسب دارد.


[بالا]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *