موتورهای جستجوگر فارسی

موتور جستجوی جس جو موتور جستجوی فارسی جس جو، وارد رقابتی سنگین با غولهایی همچون گوگل شده و با ارائه خدمات متنوع، زمینه مناسب را برای استفاده کاربران اینترنت ایجاد کرده است. بر خلاف گوگل که در صفحه اصلی خود بسیار ساده به نظر می رسد، این موتور فارسی، قابلیت های متعدد و بسیار خوبی را در همان صفحه اصلی خود به نمایش می گذارد. قابلیت هایی همانند: جستجو در صفحات وب، تصاویر، فیلم ها، آرشیو اخبار، لینک ها و دیکشنری و … ضمناً در قسمت پایین صفحه اصلی این موتور جستجو، با دسته بندی های کاملتری هم مواجه خواهیم شد که کار جستجو را برایمان راحتتر خواهد کرد. دسته بندیهایی همانند: کتابخانه (لغتنامه فارسی، اشعار کهن و …) – سرگرمی (فال روز، بازی و تعبیر خواب) – سلامتی و خانواده.

موتور جستجوی پارسی جو این موتور جستجو، دارای قسمت های متنوعی است که کار جستجو را برای کاربر آسان می نماید. قسمت هایی همانند: وب، تصویر، علمی، دانلود، ترجمه، سادنا و … دو قسمت اول که برای تمام کاربران اینترنت آشناست. ضمن اینکه با استفاده از سرویس علمی، می توانید در بین یک میلیون مقاله فارسی و انگلیسی جستجو کنید. در قسمت دانلود نیز می توانید نرم افزار، بازی، فیلم آموزشی و … را به سرعت جستجو کنید. با استفاده از سرویس ترجمه این سایت می توانید از امکان ترجمه فارسی به انگلیسی، انگلیسی و پینگلیش به فارسی استفاده نمایید که نتایج قابل قبولی را نیز ارائه می نماید. و در قسمت سادانا با قابلیت های بیشتری از این موتور جستجو آشنا می شوید که گرچه بعضی از آنها در سایر موتورهای جستجو هم وجود دارند، اما سهولت استفاده از آنها در اینجا و نوع طراحی ساده آن، کاربر را به استفاده از آنها ترغیب می نماید. علاوه بر مواردی همچون فرهنگ لغت فارسی و انگلیسی و مبدل تاریخ، می توان از مواردی همانند اطلاعات دارویی، اوقات شرعی، رسم نمودار و … در این قسمت نام برد. نکته قابل توجه در رابطه با این موتور جستجو این است که در قسمت وسط صفحه اصلی این موتور، می توانید با انتخاب شهر مورد نظر خود و ذخیره ی آن، از تغییرات آب و هوای شهر مورد نظر و اوقات شرعی آن اطلاع پیدا نمایید. در قسمت پایین صفحه اصلی نیز گزینه های دیگری در اختیار شماست که بر کارایی این موتور جستجوگر می افزاید. به عنوان مثال با کلیک بر روی گزینه “افزودن وب گاه”، می توانید به معرفی وب سایت و یا وبلاگ مورد نطر خود از طریق این موتور جستجو اقدام نمایید که البته قابلیت جدیدی نیست و مشابه آن در سایت هایی مثل گوگل و یاهو نیز وجود دارد، اما در اینجا با سهولت و راحتی بیشتری می توان اینکار را انجام داد.
موتور جستجوی سلام طبق مندرجات قسمت راهنمای این موتور جستجوگر، سلام یک ابر جستجو گر Meta Search Engine هوشمند و پیشرفته ی اینترنتی است. لازم به ذکر است، موتور سلام، عبارت مد نظر کاربر را به طور همزمان و موازی، در چندین موتور جستجوگر جستجو کرده و با به کارگیری الگوهای هوش مصنوعی، ترکیب بهینه ی همه آن ها را نمایش می دهد. سلام با توجه به ویژگی های زبان فارسی طراحی شده است. کاربرانی که سر و کار بیشتری با موتورهای جستجو داشته اند به خوبی متوجه این نکته خواهند شد که سلام زبان فارسی را بهتر می فهمد و نیازهای کاربران فارسی زبان را بهتر برآورده می کند.
موتور جستجوی ریسمون طبق مندرجات خود سایت، ریسمون نخستین موتور جستجو گر مستقل منابع فارسی در شبکه جهانی وب است. این جستجوگر، همه ی وب سایت های فهرست Link.ir را در دوره های زمانی یک ماهه می پیمایید و محتویات و مطالب آن ها را نمایه سازی می کند و در بانک اطلاعاتی خود جهت ارائه خدمات جستجو به مراجعه کنندگان نگهداری می نماید. در حال حاضر ریسمون به صورت آزمایشی راه اندازی شده است و ممکن است در ارائه برخی خدمات خود دچار مشکلاتی باشد. این موتور جستجو نیز دارای سرویس هایی همانند: اخبار، اطلاعات ۱۱۸، شعر ادب، تقویم و تبدیل تاریخ می باشد. کمی پایین تر از کادر جستجو، لینک “ثبت سایت در ریسمون” وجود دارد که می توانید با معرفی سایت یا وبلاگ خود برای افزایش بازدید وبسایت خود اقدام نمایید.

موتور جستجوی یوز  برای پاسخ دهی به کاربران از هیچ موتور جستجوی دیگری استفاده نمی‌کند. یوز تاکنون توانسته است بیش از یک میلیارد صفحه را پوشش دهد و احاطه گسترده‌ای بر وب فارسی داشته باشد. یوز همچنین دارای خدمات جستجوی خبر، وبلاگ و عکس می‌باشد. از تعداد صفحات قابل جستجو می‌توان به چندین میلیارد صفحه خزش شده و از میان آنها یک میلیارد صفحه منحصر بفرد نمایه گذاری شده اشاره کرد که تعداد صفحات نمایه‌گذاری شده به صورت مداوم در حال افزایش است. این موتور با تلاش نیروی‌های متخصص داخلی و فارغ التحصیلان نخبه دانشگاه‌های کشور طراحی شده است. در حال حاضر محققانی از دانشگاه‌های شریف، تهران، امیرکبیر، شهید بهشتی، علم و صنعت، و تربیت مدرس در پروژهٔ یوز فعالیت دارند. سرورهای این موتور جستجوگر در داخل کشور می‌باشد و این وبگاه یک نمونه عملیاتی و در حال فعالیت و ارتقا می‌باشد.

مهدی بازرگانی ؛مشاور فناوری اطلاعات

3 دیدگاه در موتورهای جستجوگر فارسی
  1. با سلام. به نظر شما آیا امکان راه اندازی موتور جستجوی مستقل داخلی که منابع فارسی و غیر فارسی را تواماً جستجو می کند وجود دارد؟
    آیا امکان راه اندازی گوگل اسکولار داخلی وجود دارد؟
    ممنون.

  2. محمود رضا فرهادی ۲۸ دی ۱۳۹۴ در ۲۲:۴۱ پاسخ

    لطفا منبع درج شود.متشکرم


[بالا]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *