دنیای فناوری و دیجیتال همچون قطار سریع السیری در حال حرکت به سمت آینده است و گویی قصد توقف و استراحت را ندارد. روزانه ایدههای جدیدی جایگزین ابزارها و روشهای فناوری قبلی میشوند و تا شروع به یادگیری آن میکنی موارد جدیدتر منتشر میشوند. عدم همسو بودن با این قطار میتواند زندگی و کسب و کار بشر را با مشکل مواجه کند.
قطعا زمان برای یادگیری تمام این تکنولوژی و فناوریها محدود است و در توان بشر نمیگنجد. در این میان تنها با یک راهنمایی از طرف افراد متخصص و کارشناس، میتواند ما را در مسیر این قطار به حرکت درآورد. مشاوران، در حوزههای مختلف کسب و کار با تجربیات اندوخته خود میتوانند همچون فانوسی ما را در این مسیر هدایت کنند.
مشاوران حوزهی فناوری اطلاعات نیز بر اساس تخصص خود در حوزهی فناوری اطلاعات در تلاش هستند تا با علم و تجربیات اندوختهی خود کسب و کارهای مختلف را جهت رسیدن به اهداف کاری مشاوره دهند.
تعریف مشاور فناوری اطلاعات
مشاوره فناوری اطلاعات شاخهای از خدمات مشاوره است، که بر راهنمایی صاحبان کسبوکار، در نحوه استفاده از فناوری اطلاعات، جهت رسیدن به اهداف کاری و سازمانی تمرکز دارد. مشاوران فناوری اطلاعات علاوه بر برنامهریزی راهبردی، اغلب خدماتی از قبیل برآورد، کنترل، پیادهسازی، توسعه و اداره سیستمهای اطلاعاتی را نیز برای صاحبان مشاغل به صورت خدمات برونسپاری انجام میدهند.
با توجه به تغییراتی که با ظهور دنیای دیجیتال در بسیاری از کسب و کارها ایجاد شده و همچنین کسب و کارهای جدیدی در راستای دنیای دیجیتال پا به عرصه گذاشتهاند، و زمان محدود برای یادگیری، مشاوران فناوری اطلاعات میتوانند با دانش و تخصص خود بسیاری از مشکلات کسب و کارها را رفع و روشهای بهینه را پیش روی صاحبان آنها قرار دهند.
وظیفهی مشاور فناوری
تصور کنید صاحب کسبوکاری تصمیم به ارتقاء شغل خود گرفته است. این فرد بر اساس منابع خود، هزینه و محدودیت زمانی مشخصی را برای این پروسه در نظر میگیرد. حال در این میان شرکتهای مشاور فناوری اطلاعات وظیفه دارند تا با تخصص و تجربیات خود ایدههای کارفرما را پرورش و حمایت کنند. این کار تا جایی که ایدههای پرورش یافته اجرا شوند و تغییرات مورد نظر حاصل شود رها نخواهد شد. لازم به ذکر است که همراهی مشاوران نه تنها باید تا جایی که کار به بازدهی بنشیند ادامه داشته باشد بلکه نقش آنها در کار باید رضایت مشتری را نیز فراهم آورد.
معمولا قبل از ورود مشاوران فناوری، صاحبان کسبوکار اطلاعاتی از جزئیات کار ندارند و حتی تصوری در مورد محصول نهایی پروژه نیز در ذهن آنها وجود ندارد و همین سردرگمی و تلاشهای بیهوده در این مسیر گاها باعث از بین رفتن مقداری از بودجه و سرمایه خواهد شد.
اهداف مشاور فناوری
اهدافی که در یک پروژه توسط تیم مشاوره دنبال میشود به طور قطع به فرایندهای جاری در کسبوکار و محصولات حاصل از پروژه بستگی خواهد داشت. در این میان مواردی چون رسیدن به محصول جدید یا توقف بخشهای غیر سود آورد، میتوانند بر فرایندهای کسبوکار و سیستمهای آن موثر باشند. میتوان از فرایندهای کسبوکار و نیازمندیهای سیستم بر پایهی هدف گذاری پروژه به عنوان پایههای اصلی کار نام برد که توسط شرکتهای مشاوره برای صاحبان کسبوکار مهیا میشود.