لینوکس سال‌هـا است که در دنیـای سوپـرکامپیوترها فرمانروای مطلق اسـت ولـی باید اشاره کرد که در سـال ۲۰۱۳ لینوکس و دنیای نرم‌افزارهای متن‌باز حرکت خوبی را به سمت سایر قسمت‌های دنیای کامپیوتری شروع کردند.از رایانش ابری گرفته تا نرم‌افزارهای کاربردی خانگی و البته قسمت عمده‌ای از این پیشرفت را هم مدیون آندروید و Chrome OS هستیم.در این جا ۵ پیشرفت عمده متن‌باز در سال ۲۰۱۳ را مرور می‌کنیم.

نرم‌افزارهای متن‌باز در هر جا:

این روزها همه شرکت‌های نرم‌افزاری محصولات متن‌باز دارند. حتی مایکروسافت نیز انرژی بیشتری روی پروژه‌های متن‌بازش از جمله Node‪.‬js می‌گذارد اما نکته جالب‌تر این است که غول‌های نرم‌افزاری بزرگ زیر پرچم بنیاد لینوکس جمع می‌شوند و تلاش می‌کنند تا در تولید پروژه‌های متن‌باز تاثیرگذار باشند.تنها در سال ۲۰۱۳ بنیاد متن ‌بـاز لینوکس در پنج پروژه بزرگ حضور داشت که خصوصیت مشترک آن‌ها این است که دشمنان قدیمی را کنار هم جمع کرده است. آن شرکت‌هـا به این نتیجـه رسیدنـد کـه تولید نرم‌افزارهای متن ‌باز که همه به آن دسترسی دارند، سود آورتر از تولید قسمت‌های کوچک ولی خصوصی نرم‌افزاری است.

فراگیر شدن کروم بوک:
کروم بوک ظاهری شبیه نت ‌بوک دارد ولی وقتی آن را باز می‌کنید تنها صفحه‌ای که دارد، صفحه مرورگر کروم گوگل است. گوگل معتقد است که در آینده هیچ کس اطلاعاتش را در کامپیوترش نگاه نمی‌دارد و همه چیز روی اینترنت است و کاربر فقط یک وسیله لازم دارد که او را به اینترنت وصل کند.
لینوکس دنیای بازی را متحول می‌کند:

شرکت Valve که یک شرکت بازی‌سازی بسیار بزرگ است، سیستم‌عامل Steam را به بازار داد که متن‌باز است.

رایانش ابری:
غیـر از سیستم‌عامـل “آزور” شرکـت مایکروسافت همه پلتفورم‌های رایانش ابری از جمله پلتفورم ابری EC2 آمازون، موتور محاسبـه گوگل و پیاده‌سازی‌های متنوع دیگر بر اساس لینوکس و نرم‌افزارهای متن‌باز هستند.
آندروید حاکم جهان تلفن‌همراه:

حتی اگر بخواهیم حضور لینوکس آندروید در تبلت‌ها را نادیده بگیریم باز هم نمی‌توان حکومت آندروید در دنیای تلفن‌همراه را دست کم گرفت.سیستم‌عامل متن‌باز آندروید تنها در سال ۲۰۱۳ حدود سه برابر اپل فروش داشت و به جرات می‌توان گفت سیستم‌عامل شماره یک در موبایل‌های هوشمند آندروید است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *