انتخاب یک زبان برنامه نویسی خوب یکی از دغدغه های همیشگی برنامه نویسان حوزه رایانه است .

این چالش زمانی جدی می شود که هر زبان برای خود ابزارها و مستندات و محیطهای جداگانه ای را تدارک دیده است .

با مطالبی که در کلاس آموختیم کدام زبان (ذکر نام زبان الزامی است ) را برای کار برنامه نویسی انتخاب نماییم و چرا ؟

Which PL should select

17 دیدگاه در طراحی و پیاده سازی زبانهای برنامه سازی-انتخاب زبان خوب
  1. امیرحسین مهرابی جم ۱۲ آبان ۱۳۹۴ در ۱۹:۱۴ پاسخ

    متناسب با نیازمون زبانی که باید کار کنیم متفاوته. مثلا برای برنامه‌نویسی موبایل بهتره Java کار کنیم. چون هم گوشی تحت Java داریم و هم سیستم‌هایی مثل Android با پوشش جاوا نوشته می‌شن.برای برنامه‌نویسی تجاری دات نت و جاوا و دلفی.زبان قدرتمندی مثل C یا C اینجا جایگاهی نداره.البته بازم متناسب با سیستمی که قراره طراجی بشه ممکنه یکی به دیگری ترجیح داده بشه.

  2. امیرحسین مهرابی جم ۱۲ آبان ۱۳۹۴ در ۲۳:۰۴ پاسخ

    هر زبان برنامه نویسی بر اساس هدف خاصی شکل گرفته و به همین خاطر دارای ویژگی ها و نقاط مثبت خاص خودش میباشد. به عنوان مثال زبان‌هایی مانند prolog ، XIP و Snobol زبانهایی هستند که برای شاخه هوش‌مصنوعی و پیاده سازی الگوریتم های خاص آن مورد استفاده قرار گرفته اند.میتوان گفت با توجه به نیاز مشتری میتونیم زبان برنامه نویسی مناسب رو انتخاب کنیم که از نظرسادگس و وضوح وقابلیت حمل و سرعت کامپایل و اجرا و عدم وابستگیش به سیستم عامل خاص میتونه تو انتخاب زبان مناسب ما رو کمک کنه.

  3. امیرحسین ناسوتی ۱۵ آبان ۱۳۹۴ در ۱۹:۳۸ پاسخ

    به نظر من با توجه به نیاز های روز باید باشه
    من خودم الان بین جاوا و سی شارپ موندم

  4. به نظر من زبان C بهترین زبان هستش چونکه یکی از قدرتمندترین زبان های زنده دنیاست و از زبانهای سطح میانی هست . برای نوشتن برنامه هاس سیستمی مثل سیستم عامل و کامپایلر مناسب است . این زبان بسیار به زبان انسانها نزدیک می باشد . برنامه نویسی با این زبان نسبت به زبانهای دیگر ( زبان ماشین )بسیار ساده است.

  5. با سلام
    به نظر بنده زبان خوب یا سطح بالا دارای ویژگی هایی هست که ساده بودن یکی اط ویژگی های اونه که زبانی ساده تره که به زبان گفتار نزدیک تر باشه که هم برنامه نویس بتونه چیزهایی که به ذهنش میرسه راحت پیاده سازی کنه هم بشه از شبه کد های مشابه راحت متوجه بشه و استفاده کنه
    در ضمن به نظر بنده شی گرایی یکی دیگه از ویژگی های یک زبان سطح بالا می تونه باشه

  6. سلام
    به نظر بنده یک زبان خوب از بین چندین زبان مختلف نمیتواند وجود داشته باشد چون کلیه زبان ها تا حدودی خواسته های بشر را مرتفع سازد و ویزگی های هم چون ساده بودن و قابل درک بودن هر زبان هم از خصیصه های منحصر به فرد ان زبان میتواند باشد که بسته به سلیقه و میزان درک هر فرد ار ان استفاده میشود
    و زیاد استفاده شدن یک زبان در هر برهه ی زمانی میتواند نشان دهنده ی ان باشد که ان زبان بیشتر از استانداردهای روز پیروی میکند و بیشتر به خواسته های بشر نزدیک است و شاید هم معنی خوب بودن هر چند نه به معنای واقعی در همین جا نهفته باشد که بشر خوب بودن را در چه چیزی معنی میکند و با چه منطق و معیاری میسنجد

  7. یک زبان کافی نیست، این روزها اینطور نیست که بگوییم من فقط یک زبان برنامه‌نویسی خاص را بلد هستم، برای ما کارایی‌ای تصور کنند! پس باید خود را به چندین زبان مجهز کنیم. البته همه زبان‌ها شبیه به هم هستند و همه زبان‌ها ساختار تقریباً مشابهی دارند، فقط اسم‌های توابع با هم فرق می‌کند.
    زبان C را می‌توان پایه بسیاری از زبان‌های برنامه‌نویسی پیشرفته دانست.(به نظر من برای برنامه نویسی بهترین زبان است). اگر با ساختارهای مختلف در این زبان آشنا باشیم خیلی راحت می‌توانید زبان‌هایی مثل سی شارپ، جاوا، پی.اچ.پی، جاوا اسکریپت و … خیلی‌های دیگر را یاد بگیریم.
    امروزه بیش از ۱۴۰ زبان برنامه نویسی وجود دارد. پرکاربردترین زبانهای برنامه نویسی از بابت کد: C و محبوب ترین:جاوا
    قدیمی ترین زبان: پاسکال.
    اما در آخر میتوان گفت که با توجه به کاری که میخواهیم انجام دهیم زبان برنامه نویسی مناسب را انتخاب کنیم مثلا برای برنامه نویسی موبایل، IOS.android.java… یا برای برنامه نویسی وب بهتر است از HTML.CSS.JAVASCRIPT.ASP…. استفاده گردد.

  8. زبان خوب زبانی است که درصورت تسلط و تمرکز داشتن به آن زبان بتوان به موازات آن در زبانهای دیگر نیز از آن استفاده کرد

  9. این دو انتخاب خیلی به هم نزدیک هستند، تقریبا تفاوتی نداره که کدوم رو انتخاب کنی.
    Java از جهت تعداد پلتفرم‌ها و راحتی اجرا روی سیستم‌عامل‌های غیر ویندوزی انتخاب بهتری هستش. ولی ابدا نمیشه امکانات فوق‌العاده‌ی موجود در مجموعه‌ی ‌‌Visual Studio رو نادیده گرفت. در نهایت اگه قراره برنامه روی سیستم‌عامل ویندوز اجرا شه قطغا C# گزینه‌ی بهتری در مقایسه با Java هستش

  10. دیدگاه خودم رو بعد از ۶ سال تجربه کار با زبان‌های سی‌شارپ، سی، و سی‌پلاس‌پلاس در ویندوز، لینوکس، و میکروکامپیوترها ارایه می‌کنم:
    سی شارپ:
    * تجربه کاربری بسیار دلپذیر و کد‌نویسی ساده
    * بسیار مناسب برای برنامه‌های ویندوزی
    * امکان اجرا در سیستم‌عامل های دیگه (مثلا در لینوکس با ابزار Xamarin)
    این امکان محدود به تعداد محدودی سیستم عامل هستش، و نمیشه گفت که برنامه‌ی نوشته شده در دات‌نت در همه‌ی سیستم عامل‌ها اجرا میشه
    از طرفی درسته که امکانات پایه‌ای سی‌شارپ (و دات‌نت) در Xamarin پیاده‌سازی شده، اما هنوز نمی‌شه برنامه‌ای که بر پایه‌ی WPF نوشنه شده رو در سیسنم‌عامل‌های غیر ویندوزی اجرا کرد. و این موضوع خیلی مهمه، چرا که winForms در حال انقراض است و WPF جایگزین اون هست.
    * امکاناتی که در ابزارهای مایکروسافت وجود داره در مقایسه با ابزار مشابه سیستم‌های دیگه بسیار ساده‌تر و سریعتر قابل استفاده و پیاده سازی است.
    سی و سی‌پلاس‌پلاس:
    * بهترین زبان‌ها برای برنامه‌های Embedded.
    میدونیم که حتی با سی‌شارپ هم میشه روی میکروکامپیوترها کدنویسی کرد (با کمک دات‌نت‌میکروفریم‌ورک http://www.netmf.com) ولی این کجا و آن کجا! سرعت اجرا به مراتب پایینتر از سی هستش
    * کاملا flexible: امکان کانفیگ کردن آن برای پلتفرم کاملا اخصاصی‌شده‌ی خودمون
    * برنامه‌های کامپایل شده‌ی این زبان بسیار مطابق با معماری ماشین هستند و بهترین استفاده از منابع سیستم رو دارند بنابراین خیلی سریع هستند.
    * کتابخانه‌های متعددی در زمینه‌های مختلف برای این زبان‌ها وجود داره که کار رو ساده میکنه.
    * زمانی که در لینوکس کدنویسی می‌کنید و از رابط‌های کاربری‌ای مثل vim استفاده می‌کنید لذت برنامه‌نویسی رو لمس می‌کنید

    در مجموع:
    اگر فراره برنامه‌ای کاربردی دارای رابط کاربری قوی بنویسیم، سی‌شارپ نجاتمون میده
    اگر قراره یه کار خاص انجام بدیم، مثلا روی پلتفرم ARM در سیستم‌عامل لینوکسی کاملا متنی (بدون رابط گرافیکی) کار کنیم، جیزی به اسم سی‌شارپ گزینه‌ای بد و گاهی غیرممکن هستش، اینجاست که باید به سی و سی‌پلاس‌پلاس متوسل شد.

    حالا یه سوال!؟
    تاحالا شده بخواید یه فرمول ساده رو کدنویسی کنید و ازش استفاده کنید؟ مثلا یه فرمول فیزیک!
    خب Python میشه یکی از بهترین گزینه‌ها! دیگه نمیصرفه بریم سراغ کدنویسی با ابزاری که راه اندازی خود اون ابزارها کلی کار میبره!
    خداییش هرکی با پایتون کار کرده میدونه چه‌فدر قوی و سادست!
    تو بهنرین دانشگاه‌ها و مدارس دنیا دارن Python تدریس میکنن! چرا تو مدارس و دانشگاه‌های ایران هم Python رو آموزش ندیم؟ اصلا به کی باید گفت این موضوع رو؟

  11. به نظر بنده زبانی مثل C زبانی است که کامپایلرهای مختلفی برای آن در سیستم عامل‌های گوناگون طراحی شده است.
    هر کس که به نحوی با این زبان آشنا باشد می‌تواند در هر سیستم عاملی، برنامه نوشته و با استفاده از کامپایلر مخصوص آن سیستم عامل برنامه خود را کامپایل و اجرا کند. برنامه نویسی با این زبان ساده تر از زبان های دیگر است.

  12. با سلام
    به نظر بنده زبانی مثل cزبانی است که کامپایلر های مختلفی بر آن در سیستم عامل های گوناگون طراجی شده است هر کس که به نحوی با این زبان آشنا باشد میتواند در هر سیستم عاملی برنامه نوشته وبا استفاده از کامپایلر مخصوص آن سیستم عامل برنامه خود را کامپایل واجرا کند زبان cساده تر از دیگر زبان ها میباشد.

  13. هر یک از زبانها برای کار خاصی شکل گرفته اندوهرکدام در زمینه خودش برتری خاصی نسبت به دیگری دارد.وهیچ کدام را نمی توان برتر کامل دانست واین برنامه نویس است که باید متناسب با کار وهدفی که دارد زبان مناسب برای کار خویش را نیز انتخاب کند.C وخانواده آن یعنی C ,C#,… بزرگترین وبرترین زبان برنامه نویسی دنیاست زیرا هم سرعت برنامه هایی که با این زبان نوشته می شوند بالاست وهم قابل کار بر روی اغلب سیستمهای نرم افزاری است.در واقع این سیستمهای نرم افزاری مانند بزرگترین سیستم عامل برای PCها یعنی ویندوز خود بوسیله سی بوجود آمده اند.

  14. به نظر من نمیشه گفت که کدوم زبان برنامه نویس از همه بهتره چون هر زبان برنامه نویسی یه معایبی داره و یه محاسنی
    ولی خوب من در کل زبان برنامه نویسی java رو به بقیه زبان ها ترجیح میدم چون بیشترین تعداد کاربر در جهان رو به خودش اختصاص داده . همینطور میتونه پشتیبانی خوبی ازش بکنه .علاوه بر همه اینها ، زبان برنامه نویسی سیستم عامل Android ( برای موبایل ) ، جاوا میباشد . سیستم عامل Android که خود گستردگی خوبی دارد ، برای تکامل و توسعه ، روز به روز نیاز به برنامه ها و ابزار های جدیدی دارد که همگی باید به زبان جاوا باشند

  15. من فکر میکنم زبان c و c
    چون زبان C بیشتر در نرم افزار های مهندسی و صنعتی مورد استفاده قرار گرفته است و این خود نشان از خاص بودن این زبان را میرساند .نا گفته نماند C در مقایسه با تمام زبان های برنامه نویسی ، حتی جاوا ، از قدرت تاثیر گذاری فوق العاده زیادی برخوردار است .

  16. برای انتخاب خوب باید بنظر من باید نگاهی داشته باشیم به آینده. اینطور که سرمایه گذاری شرکت ها و شواهد نشون میده همه چیز داره به سمت وب و ابزارهای همراه پیش میره. با همین نکته یکسری از گزینه ها از روی میز انتخاب ما حذف میشوند. بهتره اول چند حوزه آینده دار رو معرفی کنیم که فعالیت در اون ها می تونه بسیار مناسب باشه:

    وب اپلیکیشن ها
    به اعتقاد من آینده دار ترین مبحث نیز همین موضوع هست و این یعنی برنامه شما تحت مرورگر اجرا خواهد شد (خروجی آن با زبان های CSS,HTML و جاوا اسکریپت). در همین رابطه زبان های دیگری هم هستند که کار پشت صحنه رو انجام می دهند. اما مهمترین زبان در این حوزه بدون شک جاوا اسکریپت خواهد بود.
    بنظر من برای یادگیری زبان برنامه نویسی همین زبان جاوا اسکریپت می باشد که هم اکنون نیز در بازار کار خارج از ایران نیز با تقاضای بسیار بالایی مواجه هست. این زبان فاقد هرگونه رقیبی هست اما چند وقتی هست که گوگل زبانی را با نام Dart ارائه کرده و ظاهرا قصد داره در چند سال آینده آنرا به نوعی به عنوان جایگزینی برای جاوا اسکریپت قرار دهد که با توجه به کاستی های این زبان و قدرت گوگل چیزه عجیبی نخواهد بود و امکانش وجود دارد.
    گجت های همراه
    این روزها برنامه نویسی مبتنی بر سیستم عامل های موبایل در قالب تولید اپلیکیشن برای آن ها بسیار محبوب هست. جایی که زبان جاوا برای اندروید و زبان Objective-C برای اپل از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار هستند. اما اپل چندی پیش با معرفی Swift و جایگزینی سریع آن با Objective-C قدم بزرگی برداشت و حالا می توانید با یادگیری زبان قدرتمند و زیبای اپل یعنی Swift روی تمامی پلتفرم های اپل به تولید اپلیکیشن بپردازید.

    به نظر من خود گوگل هم می دونه زبان جاوا گزینه ای مناسب برای اندروید نبوده و نیست و به همین دلیل چند سالی هست در حال آماده سازی زبانی عالی به نام Go هست و من فکر می کنم در آینده ای نه چندان دور این زبان جایگزین جاوا در سیستم عامل اندروید خواهد بود. در مجموع زبان Go زبان بسیار خوبیست که بازار کار مناسبی هم در خارج از ایران برای خود ایجاد کرده و با توجه به قدرت گوگل مطمئنا می تواند گزینه ای ایده عال برای انتخاب باشد.

  17. برنامه نویسی تحت وب داغ ترین سوژه در دنیای برنامه نویسی است.  اصولاً فلسفه برنامه نویسی تحت وب چه بود که به اینجا رسید. علت محبوبیت و رشد گسترده برنامه نویسی تحت وب، حل شدن مشکل کلاینت بود. در این مدل از برنامه نویسی، برنامه نویس دغدغه چندانی درباره قابل نصب بودن برنامه اش روی پلتفرم های مختلف ندارد زیرا وضعیت تقریباً روشن است. همین که برنامه شما روی یکی دو مرورگر معروف مانند فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر جواب بدهد، کافی است. بنابراین در پاسخ به این سؤال که کدام زبان برنامه نویسی وب را انتخاب کنیم، باید گفت زبان هایی که از همه ساده ترند و تغییر و تحولات را به سرعت می پذیرند. در حال حاضر در این زمینه دو فناوری PHP و ASP.NET پیشتاز هستند. زبان اسکریپت نویسی PHP شباهت هایی به زبان C دارد. به همین دلیل سرعت کامپایل شدن آن بالا است و سایت هایی که از این زبان استفاده می کنند اندکی سریع ترند. فناوری ASP.NET از vb.net یا سی شارپ استفاده می کند. این دو زبان، به ویژه در جدیدترین نسخه فناوری net .یک حد هستند.


[بالا]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *