وایبر نسبت به سایر اپلیکیشنهای پیام رسان محبوبیت بیشتری در ایران دارد. محبوبیتی که تاکنون جنبه کیفی و مشاهداتی داشته است. اما با بررسی آمار وایبر در الکسا میتوان از نظر کمی هم آن را تایید کرد. زیرا هماکنون نزدیک به ۱۱ درصد از بازدیدکنندگان وایبر از داخل ایران هستند. (البته این به معنای برتری میزان کاربران ثبت نام شده آن نیست) و رتبه وایبر در الکسای ایران ۸۳۸ است که برای یک اپلیکیشن پیام رسان رتبه بسیار خوبی است.
وایبر هماکنون بیش از ۳۰۰ میلیون کاربر دارد، اگر آمار الکسا را مد نظر قرار دهیم. وضعیت ایران در این زمینه بسیار بالاست. البته این به معنای این نیست که طبق این ۱۱ درصد بازدیدکننده، عددی حدود ۳۰ میلیون کاربر وایبر در کشور داریم. بلکه بیشتر به معنای این است که کاربران ایرانی نسبت به سایر کشورها بازدید و فعالیت بیشتری در وایبر دارند! البته در کافهبازار نیز وایبر محبوبترین اپلیکیشن کاربران اندروئید است. زیرا تاکنون بیش از ۲ میلیون بار تنها از طریق کافه بازار دانلود شده است.
البته نگرانیهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی خاصی در این باره در کشور وجود دارد که هرکدام باید در وقت خود بررسی و مورد مطالعه قرار گیرد. به همین جهت، تحقیق مطالعاتی که دوستان من آقایان امیرحسین حسن زاده و حسن زنگوئی انجام دادهاند در ادامه قراره میگیرد تا مفید فایده باشد:
وایبر چیست
وایبر (Viber) یک نرمافزار مالکیتی چندسکویی(به انگلیسی: cross-platform) از گونه پیامرسان فوری و VoIP (انتقال صدا روی پروتکل اینترنت) برای تلفن های هوشمند است که توسط شرکت وایبر توسعه داده شدهاست. علاوه بر پیامرسانی متنی، کاربران میتوانند به تبادل تصاویر، ویدئو و پیامهای رسانهای بپردازند. نرمافزار وایبر برای مک اواس، اندروید، سیستمعامل بلکبری، آیاواس، سیمبیان، بادا، ویندوز فون و مایکروسافت ویندوز در دسترس قرار دارد.
وایبر چگونه زاده شد
تالمون مارکو (Talmon Marco) که چهار سال پیش یعنی در سال ۲۰۱۰ در آسیای شرقی به سر می برد، برای تماس با دوستش نیاز داشت تا به او زنگ بزند و از او بخواهد که به اینترنت وصل شود. او از گرانی خدمات تلفنی آزرده بود و البته نرم افزار اسکایپ هم دردسرساز بود و کار را با آن سخت می نمود. بنابراین او به فکر نرم افزاری ساده بود که بتواند همان کاربری را داشته باشد و البته رایگان هم باشد. او این شرکت را در قبرس ثبت کرد و در چهار سال گذشته پیشرفت چشم گیری داشته است. اکنون وایبر نه تنها برای تلفن همراه، بلکه برای رایانه های شخصی، تبلت ها، سیستم های عامل لینوکس، ویندوز و مک نسخه های گوناگون دارد و به همه آنها خدمات می دهد.
منبع : رسانه های اجتماعی